Úžasné typy krídel: obyčajné, drobné, obrie atď.

Shrews sú malé spoločné zvieratá na severnej pologuli. Celkovo existuje asi 130 rôznych druhov, prevažne obyvateľov Severnej Ameriky, Európy a Severnej Ázie.

Shrews nevykopávajú nory, ale používajú priechody myší, krtkov, potápať svoje cesty pod snehom a lesným vrhom. Zvieratá nespôsobujú škody, naopak, jedia hmyz a ich larvy, zničiť veľké množstvo škodcov lesov a fariem.

Typy krídel

obyčajný

Bežná žralok je najčastejšie zviera tohto druhu v Rusku.

Dĺžka tela je 6-9 cm, chvost je 3,5 - 5 cm, hmotnosť 6-15 g. Má tmavú kožušinu, predĺženú čenicu, malé uši a malé čierne oči.

Najčastejšie sa usadzuje v listnatých a zmiešaných lesoch, pričom si vyberá svoj biotop pre tieňové a mokré oblasti.

Prevažne aktívny v noci, opúšťajúci prístrešok 2-3 hodiny pred zotmením. Jedera rôzne druhy hmyzu a ich larvy, dážďovky, žaby, semená.

Tento pohľad je jasne viditeľný na nižšie uvedenej fotografii.

V obdobiach hladu môže jesť malú kazetu, Pri kŕmení zvyčajne stojí na všetkých štyroch labkách,ale klzký hmyz zachytáva predné končatiny. Kobylka spoločného stromu sa môže vyliezť na vajcia pár húseníc alebo motýľa motýľa pozdĺž kôry stromov.

Za rok prinášajú tri mláďatá. Doba tehotenstva môže trvať 18-28 dní, v jednom vrhu sa narodí až 10 mláďat. Samica tvorí hniezdo z listov a stoniek trávy, v ktorej sa v nej položí mäkký materiál. Doba života je najviac 1,5 roka.

Môžete vizuálne vidieť žralok na video nižšie.

Shrew-shredder (americký)

Shrew-shredder je najmenší druh žraloka, ktorý žije v Severnej Amerike.

Jeho vedecké meno je Sorex hoyi, toto zviera získalo meno prírodovedca a doktora z Ameriky Philip Hoey.

Žije v Kanade av Spojených štátoch, kde žije v lesoch s listnatými a ihličnatými stromami, ako aj na voľnom priestranstve.

Dĺžka trupu tohto druhu nie je väčšia ako 5 cm, vrátane 2 cm je chvost. Hmotnosť dosahuje 2-2,5 gramov. Vlna má šedo-hnedý alebo červeno-hnedý odtieň na chrbte a svetlo na bruchu. Počas zimy sa objasní všetka kožušina.

Je aktívna kedykoľvek počas dňa, rovnako ako po celý rok. Rovnako ako ostatné krídla sa živí malým hmyzom, červami a inými malými bezstavovcami. Nepriatelia v prírode sú predátorské vtáky, hadi, domáce mačky.

Chovná sezóna začína v prvých mesiacoch leta, tehotenstvo trvá 18 dní. Za rok sa stíhač prináša iba jedno vrh, v ktorých sú 3 až 8 mláďat.

maličký

Tiny Shrew - najmenší cicavec, ktorý žije v Rusku, ako aj jedno z najmenších hmyzožravých zvierat v Európe.

Obýva oblasť od škandinávskych krajín až po Ďaleký východ vrátane Fr. Sachalin.

V severných regiónoch žije až k hranici tundry a lesnej tundry. Je uvedený v Červenej knihe Murmanskej oblasti.
Dĺžka zvieraťa nie je väčšia ako 5 cm, z čoho 2,5-3 cm padá na chvost. Priemerná hmotnosť je 3-4 gramov. Má širokú hlavu, ktorá náhle prechádza do proboscis.

V porovnaní s inými druhmi žralokov má tento najmenší chvost - to trvá až 54% z celkovej dĺžky.

Do akej miery je možné vidieť malú veľkosť na fotografii nižšie.

Farba kožušiny - hnedá alebo tmavo hnedá na vrchu a svetlo šedá na žalúdku. Chvost je tiež pokrytý jemnou vlnou s výrazne viditeľnou zmenou z tmy na svetlo.

Žije v lesoch s rôznymi druhmi stromov, pozdĺž okrajov močiarov. V tundre, polopusty a stepi sa nachádza aj malá žraloka.

Ale pri usadení sa mu páči presne tie miesta, kde môžete nájsť veľké množstvo krmív bez ohľadu na sezónu a podmienky. Napája sa malým hmyzom, larvami, pavúkmi.

Vzhľadom na veľmi vysoký metabolizmus, môže jesť až 80-krát denne, striedanie týchto intervalov so snom. Po pôste zomrie v priebehu niekoľkých hodín.

Za rok môže produkovať 1-2 vrhy, z ktorých každá má až 8 (zvyčajne 4-5) mláďat.

malý

Malá mŕtva - to je malé druhy s dlhými chvostmi, Nachádza sa v Európe a Rusku - z európskej časti a na južnej Sibíri.

Telo je dlhé 4-6 cm, pričom chvost zaberá 50-70% dĺžky. Hmotnosť až 5 gramov. Proboscis na papuli je veľmi predĺžený, čo spolu s dĺžkou sú hlavné rozdiely tohto druhu od drobnej žreby. Farbivo na chrbte - od hnedej až po hrdzavú farbu, brucho je oveľa ľahšie. Pre zimné obdobie sa vlna stáva ešte tmavšou.
Malá žralok je umiestnená v lesoch, miestach s vlhkosťou, ale nie veľa zatienených. Nemá rád voľné plochy so suchou trávou. Napája sa malým hmyzom, pavúkmi, červami, vrátane hnusných chrobákov, chrobákov, líčidlov a mnohých ďalších. Aktívne počas dňa.

Chovná sezóna trvá celé leto, počas ktorého má zviera 1-2 vrhy so 4-12 jednotlivcami.

centrálnej

Priemerná drava má prechodnú pozíciu medzi malou a bežnou veľkosťou. Zaberá široké územie od východnej Európy po Ďaleký východ, Mongolsko a Kórea. Jedná sa o jedinú záchranu, ktorá sa nachádza v akýchkoľvek prírodných podmienkach od záplav až po horskú tundru.

Zároveň sa stabilný počet týchto zvierat nachádza len v lužných lesoch. Je to jedna z najpočetnejších krížencov.

Dĺžka tela zvieraťa je až 7,5 cm, z čoho chvost zaberá 40-70%. Hmotnosť až 7,5 gramov. Farba hornej časti sa môže meniť od hnedej po červenú, spodná časť je svetlá.

Podáva priemernú žralok s hmyzom a larvami, ktoré sa nachádzajú v lesnom vrhu, ako aj chrobákov, pavúkov, dážďoviek. V zimnom období je silne závislý od semien smrekovca, ktorého zlyhanie plodín môže viesť k masovej smrti zvieraťa v chladnom období.

Reprodukcia sa vyskytuje v teplej dobe, zvyčajne v vrhu sa vyskytuje od 2 do 11 mláďat.

obrie

Najväčšia je obrie žrebčia veľký zástupca tohto druhu zvierat, Okrem toho žije len v obmedzenom priestore Primorského Kraje, a preto je uvedený v Červenej knihe Ruska ako vzácny druh s klesajúcou populáciou. Neexistujú žiadne údaje o počte jednotlivcov.

Dĺžka tela - od 7 do 10 cm, z čoho 70-75% padá na chvost. Hmotnosť dosiahne 14 gramov. Farba srsti je šedohnedá, dlhé antény (až 3 cm) sú zreteľne viditeľné na papuli.

Obrie žrebec - priložená fotografia.

Denne jedá hmyz toľko, koľko váži. V tomto prípade môže zviera zomrieť, ak nejedie viac ako 3 hodiny.
Hlavným jedlom sú dážďovky, ktoré tvoria 95% jeho menu. Používa tiež žaby, hady, malé hlodavce, plody rastlín.

Pri hľadaní potravy sa môže dostať do hustej pôdy a žije asi 1,5 roka. Po dobu jedného roka ženy z obrovského smrekovca prinášajú iba jedno potomstvo, počet mladých ľudí však nie je známy.

Rovnaký zub

Rovnaké, ako má žralok špecifické rozdiely, ktoré umožňujú identifikáciu z iných druhov - má jednofarebnú farbu tmavšieho odtieňa a výrazný piatý horný zub.

Žije v oblasti tajga, od Škandinávie po Tichomorie, stretáva sa v Bielorusku (jediný druh žralokov, žijúci v tejto krajine). Miluje údolia rieky. Zahrnuté do Červenej knihy Karelia a regiónu Moskva.

Rozmery tela - 6-9 cm, z ktorých je chvost až do 55%. To váži rovnako-ozubené žraloka asi 6,5 gramov, ktorý sa živí hmyzom a ich larvy, ktoré nájdu v vrhu v lese. V zimnom období prechádza na semená smreka a listnatých stromov.

Žiť až 1,5 roka. Chovateľská sezóna pre prežitiek začína už na konci jari. ženy Pre sezónu môže priniesť 1-2 vrhy, 2 až 10 mláďat.

Plochá lebka (hnedá)

Plošná škrabka je ďalší druh, ktorý možno určiť bez použitia merania. Toto zahŕňa charakteristická farba srsti, ktorý prechádza od tmy na zadnej strane k svetlu na bokoch a šedo-biele na bruchu. Okrem toho toto zviera chvost je dostatočne pubiscentný.

Územie distribúcie plochých chrobákov - od Uralu až po pobrežie Tichého oceánu. Žije v tundry, taji a horských oblastiach, ktoré sa často nachádzajú v zóne biotopu. Má rád tmavú ihličnatú taigu.

Neexistujú presné údaje o strave. S najväčšou pravdepodobnosťou sa nelíši od ponuky iných zástupcov tohto druhu, ktoré zahŕňajú hmyz, larvy a dážďovky.

Šíri sa v teplom období, v dobe, ktorá dokáže porodiť 8 až 10 teľat.

záver

Zuby sa nachádzajú v mnohých krajinách, kde žijú takmer všetky prírodné oblasti - od tundry po stepi.

Rozmery sa pohybujú od 5 do 10 cm, niektoré druhy kvôli obmedzenému biotopu sú zahrnuté v miestnych Red Book.

Strava všetkých zvierat je podobná a zahŕňa rôzne druhy hmyzu, pavúkov a červov. Škody na farme nespôsobujú.

Chcete sa dozvedieť, aké druhy žralokov existujú, ako sa ich zbaviť v prímestskej oblasti, kliknite na odkaz.

Sledujte video: Suspense: Dead Ernest / Last Letter of Doctor Bronson / The Great Horrell

Loading...



Zanechajte Svoj Komentár